Skip to main content

Boekpresentatie | Current Movements, Future Landscapes
Kleinpolderplein Rotterdam, zaterdag 16 April – 18:00 – 20:00

De HKU (Lectoraat Performatieve Maakprocessen en MA Scenography) en Platform-Scenography nodigen je graag uit voor een bijzonder programma op een wel heel ongebruikelijke locatie: het Kleinpolderplein in Rotterdam; het eerste ongelijkvloerse verkeersknooppunt van Nederland.

Op initiatief van stichting KleinpolderpleinPARK wordt op zaterdag 16 april a.s. het verkeer voor even stilgezet, wordt de blik op de toekomst gericht en verandert het verkeersplein van zonsopgang tot – ondergang in een ‘ééndagspark’.Op deze plek waar verbeelding, scenografie en publieke ruimte elkaar ontmoeten presenteren we jullie graag met trots en op eigenzinnige wijze onze kersverse publicatie Current Movements, Future Landscapes: reflections on the symposium Thinking-Scenography , met o.a. artikelen van Liesbeth Groot Nibbelink, Nienke Scholts en Sonja van der Valk.
Het Kleinpolderplein was een van de plekken die in september 2014 tijdens het mobiele symposium Thinking-Scenography per bus werd aangedaan en vormt in deze publicatie het startpunt voor allerlei scenografische reflecties.

Op 16 april gaan de auteurs onder de titel ‘Praten in het Park’ al wandelend over de fly-over met een aantal gasten in gesprek over mobiele scenografie, materieel denken, ruimtelijk engagement en meer. We nodigen je van harte uit mee te wandelen en te luisteren. Een koptelefoon stelt je in staat het gesprek goed te volgen en tegelijkertijd de scenografie van de plek te ervaren. Het Platform-Scenography ontwikkelde deze bijzondere gespreksvorm voor de Praagse Quadriennale 2015, waar het een gouden medaille won. Ook al zo’n heuglijk feit waar we na afloop van de wandelingen graag met jou het glas op heffen.

Verder wijzen we graag op het uitgebreide programma van dit eendaagse festival op de site van KleinpolderPark. Al met al genoeg reden om op zaterdag 16 april naar het Kleinpolderplein af te reizen!
Natuurlijk is er de mogelijkheid de publicatie ter plekke aan te schaffen. Op vertoon van deze uitnodiging (geprint of digitaal) betaal je alleen op 16 april slechts 12,50 ipv 15 euro.

PROGRAMMA

18.00 – 18.45 Praten in het park: verbeelding van de toekomst

Wandeling I met Nienke Scholts (Platform-Scenography), Ruud Reutelingsperger (Het Observatorium) en Michiel Vandevelde (choreograaf, schrijver) over de rol die verbeelding speelt
in het vormgeven aan de toekomst en de moed die daarvoor nodig is.
Moderator: Tobias Kokkelmans

19.00 – 19.45 Praten in het park: enscenering van het landschap

Wandeling II met Liesbeth Groot Nibbelink (Platform-Scenography), Sonja van der Valk (Domein voor Kunstkritiek) en Andre Dekker (Het Observatorium) over hoe we de vormgeving van het stedelijk landschap beter kunnen begrijpen door het te ondergaan. Denken als doen en doen als
denken.
Moderator: Tobias Kokkelmans

Na afloop van beide wandelingen proosten we op de gewonnen prijs en de publicatie!

TICKETS, RESERVEREN & BEREIKBAARHEID

De kosten per wandeling bedragen 2 euro. Reservering is noodzakelijk. Tickets kunnen besteld
worden via www.kleinpolderpleinPARK.nl

We verzoeken je om je minimaal 15 min voor aanvang te melden bij de ontvangstbalie bij de
kruising Daltonstraat/Stadhoudersweg (Texaco tankstation). Vanaf hier zal je naar de fly-over
worden begeleid. Het tankstation is goed bereikbaar met de bus en is nabij Metrohalte Blijdorp of
op 20 minuten lopen vanaf vanaf Rotterdam Centraal.

Flaneren op de FlyOver is een initiatief van Stichting KleinpolderpleinPARK en neemt een voorschot
op de nabije toekomst van het Kleinpolderplein: van verkeersknooppunt tot park. Voor een
overzicht van alle activiteiten en praktische informatie ga naar www.kleinpolderpleinPARK.nl

Merken

Boekpresentatie | Current Movements, Future Landscapes

Datum:

Tijd:

Locatie:

16/04/16

18:00 - 22:00

Knooppunt Kleinpolderplein, Rotterdam,

Leave a Reply