Skip to main content

GRAVEN #23 Het ontwerp achter de ervaring. Een middag over scenografie en tentoonstellingsontwerp

We gaan het museum in!
Twee musea. Twee tentoonstellingen.
En één dringende vraag: hoe ontwerp je een betekenisvolle ervaring voor het publiek?

Tijdens Graven #23 trekt een groep scenografen, tentoonstellingsontwerpers en curatoren het museum in en gaat aan de hand van twee tentoonstellingen samen in gesprek over het hoe en wat van tentoonstellingsontwerp.
Wat doet het ontwerp van de tentoonstelling met de bezoeker? Hoe neemt het ons mee in de wereld van de tentoonstelling? Hoe stuurt het onze blik? Wat voor verhaal vertelt het ons? Wat voor ervaring geeft het ons mee?En kan scenografische kennis het hedendaags tentoonstellingsontwerp versterken?

Graven #23 vindt plaats in Museum Boijmans van Beuningen en Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, waar respectievelijk de tentoonstelling Gek van Surrealisme en Designing the Surface worden bezocht.
Met o.a.: Floor van Ast (projectleider Het Nieuwe Instituut), Koehorst in ’t Veld (tentoonstellingsontwerpers en curatoren ‘Designing the surface’), Annemartine van Kesteren (curator design Museum Boijmans van Beuningen), Marcel Schmalgemeijer (scenograaf/tentoonstellingsvormgever), Isabel Nielen (instituut Lichtontwerp), Joanna van der Zanden (curator) en Liesbeth Groot Nibbelink (dramaturg en lid Platform-Scenography)

Wil je op donderdag 23 maart mee het museum in en het gesprek volgen? Dat kan! En voor wie dat wil is er gelegenheid om actief aan het gesprek bij te dragen.

#Reserveren
Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meld je daarom tijdig aan.Reserveren doe je via de website van Het Boijmans van Beuningen. Zie de link hierboven.

#Prijs
20 euro (zonder Museumjaarkaart)
10 euro (met Museumjaarkaart)

#Programma

Aanvang 13.00
Welkom en koffie en thee Museum Boijmans van Beuningen
Graag minimaal 10 minuten van tevoren melden bij de informatiebalie van het museum

• Bezoek Gek van Surrealisme (het Boijmans)
• Graven deel I
• Bezoek ‘Designing the Surface’ (HNI)
• Graven deel II

Einde 18.00
Afsluiting met een drankje in Het Nieuwe Instituut

Graven #23 gaat voor de liefhebber naadloos over in Thursday Night Live!, een verdiepend programma van HNI met diverse gasten; dit keer over het ontwerpen van oppervlakten en de rol van afwerking. Voorafgaand aan het programma, om 18.30 biedt HNI voor 7,50 een Thursday Bite. Voor meer info klik hier

#Over Graven #
Graven # is een terugkerende activiteit van Platform-Scenography. Graven is gezamenlijk zoeken, vanuit een gedeelde interesse. Graven is de diepte in, door verschillende lagen. Wroeten, zonder zeker te zijn van een vondst. Er kan op verzoek in en naar van alles gegraven worden, zolang het maar met scenografie te maken heeft. Een beeld. Een vraag. Een werk. Een tekst. De vorm wordt iedere keer opnieuw bepaald: we kijken, lezen, tekenen of bouwen. Maar altijd samen; en met tijd en aandacht.

Graven #23 is tot stand gekomen in genereuze samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen en Het Nieuwe Instituut

www.boijmans.nl
www.hetnieuweinstituut.nl

Merken

Merken

Graven #23 – Het ontwerp achter de ervaring

Datum:

Tijd:

Locatie:

23/03/17

13:00 - 18:00

Museum Boijmans Van Beuningen en Het Nieuwe Instituut, Rotterdam,

Leave a Reply