Skip to main content

Nadat we ons in Reality Check #1 bogen over de vraag hoe scenografen en ontwerpers het schuilen kunnen vormgeven, richten we in samenwerking met Stroom Den Haag nu onze aandacht op een van de andere vijf strategie├źn die we in Praag onderzoeken: de verbeelding van vechten.

De militarisering van het leven openbaart zich daar waar een cultuur van controle vorm krijgt, aldus criminoloog en filosoof Marc Schuilenburg. Hij zet het begrip culture of control uiteen en toont tegelijk aan hoe het leven voortdurend probeert daaraan te ontsnappen. Theatermaker Joachim Robbrecht schetst aan de hand van zijn onderzoek voor zijn nieuwe voorstelling The Great Warmachine hoe strijdlustig spel nieuwe perspectieven op de huidige oorlogseconomie kan bieden. Het Amsterdamse ontwerpcollectief Pink Pony Express laat zien hoe vruchtbaar frictie en controle kunnen zijn.

Reserveren: reserveren@stroom.nl

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Dutch Performing Arts Fund, Mondriaan Fonds en Gemeente Den Haag.

Reality Check #2: Vechten

Datum:

Tijd:

Locatie:

11/03/15

20:00 - 22:00

Stroom, Den Haag,

Leave a Reply