Skip to main content

Op 23 november a.s. organiseert het Platform in opdracht van Stroom een dag voor scenografen, ontwerpers, onderzoekers en kunstenaars over de scenografie van veiligheid en controle. De dag maakt deel uit van het project Culture of Control, een programma van Stroom (centrum voor niet-museale beeldende kunst en architectuur) over de invloed van controle op ons dagelijks leven en op de beleving van de stad.

Gedurende 10 weken staat Stroom in het teken van controle: van nudging, zelf- en relationele controle tot terug pratende koelkasten, militaire stedenbouw en burgerwacht. Geen dystopische scenario’s of opgeheven vingers, maar oprechte interesse in een fenomeen dat op allerlei manieren invloed uitoefent op ons leven en op de stad.

Het Platform houdt zich bezig met de vraag hoe controle eigenlijk werkt. Of beter gezegd hoe er wordt vormgegeven aan controle in de stad? Vanuit een scenografische manier van kijken, denken en werken willen we proberen om controle te ontmaskeren, te ontrafelen of juist te veroorzaken en te versterken. Het programma is nog volop in ontwikkeling. Wel is duidelijk dat we er op uit zullen trekken en dat we de stad Den Haag, in het bijzonder de Internationale Zone en het Europolgebouw als speelveld zullen gebruiken. Houd de volgende nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie en zet alvast een voorzichtig kruisje in de agenda. Lees hier meer informatie over het programma Culture of control. 

Voor dit programma werkt het Platform samen met Florian de Visser (ontwerper publieke ruimte) en Iris Schutten (curator en publicist op het gebied van social design).

Leave a Reply