Skip to main content

We zijn onderweg naar de Prague Quadriennale in Praag in juni 2015. De komende maanden maken we een aantal tussenstops in Nederland.

Tijdens deze Reality Check’s willen we zoveel mogelijk scenografen, ontwerpers en andere geïnteresseerden ontmoeten. De Reality Check’s zijn bedoeld om jullie te informeren over onze plannen voor de PQ, te prikkelen en uit te dagen je idee te pitchen waarmee je met ons mee naar Praag zou willen afreizen.

We nodigen jullie daarom graag uit voor Reality Check #1 State of Shelter in Frascati, Amsterdam. Wij presenteren ons plan en nodigen ontwerpers uit mee te doen aan de WerkTank en de workshop Collective Mapping. Beide staan in het teken van schuilen en onderduiken, een van de (ontwerp)strategieën die we ook in de publieke ruimte van Praag willen onderzoeken en testen.

Ons programma State of Shelter is onderdeel van het door Frascati georganiseerde themaprogromma Out of State. Van 20 t/m 24 januari staat het theater in het teken van de vluchtelingenproblematiek in Nederland en de huidige politiek die de illusie wekt dat we de migrantenstroom kunnen keren. Maar stel dat de angst blijft regeren, migranten niet stoppen met stromen, statenlozen zich onzichtbaar moeten blijven voortbewegen, de informele economie hoogtij viert en stateloosheid de nieuwe status is geworden? Hoe kun je dat faciliteren?

Wij dagen je uit met ons mee te denken over de uiterste consequenties van de huidige politiek die de illusie wekt dat we migrantenstromen kunnen keren. Hoe ontwerp je onderduiken, onzichtbaar blijven en het verdwijnen, maar dan wel met Dutch Design Quality? Hoe ziet dat schuilen eruit?

Leave a Reply