Skip to main content

Van 14 september t/m 20 november organiseert het Benaki Museum in Athene de tentoonstelling New Spatialities II: Performing Arts and Outdoor/Public Space. Het Platform is erbij met een nieuwe versie van Between Realities.

Aanleiding voor de tentoonstelling is de PQ 2016. De curator van de Griekse nationale inzending, Thanos Vovolis, is gevraagd om als een vervolg op de PQ een tentoonstelling in te richten waarin de sociale en politieke dimensies van de publieke ruimte als een ruimte voor performance worden onderzocht. Daarin mocht wat hem betreft onze tentoonstelling Between Realities niet ontbreken en daar zijn we heel trots op!

Speciaal voor Athene ontwikkelen we een aangepaste versie van Between Realities. Gedurende vier dagen zullen we samen met een groep lokale studenten, kunstenaars, ontwerpers, architecten en stedenbouwkundigen de publieke ruimte van Athene verkennen, op zoek naar verschillende realiteiten en hun onderlinge verhoudingen. Observaties, ideeën  en gedachten naar aanleiding van deze verkenningen zullen live gepubliceerd worden in het museum en zijn tot het einde van de tentoonstelling in het museum te bezichtigen.

Leave a Reply