Skip to main content
Foto: Midwinternachtexpeditie 2022 georganiseerd door P-S en W. Lofvers

 

We wensen iedereen goede energie en gezondheid voor 2023!

Bestaat Platform-Scenography (P-S) nog? En wat doen jullie nu? Een vraag die ons zo nu en dan bereikt. We pakken de draad weer op. In deze nieuwsbrief een korte terugblik en een vooruitblik op 2023. Ook aandacht voor de plannen van Podium Atmospheres rondom de PQ23 die van 08-18 juni plaats gaat vinden, een verhaal van Joost van Wijmen over zijn stichting Encounter, een oproep om je werk te archiveren van Scenografen.nl, interessante links en meer.

Midwinternachtexpeditie 2022 georganiseerd door P-S en W. Lofvers

Platform-Scenography?

Herfst 2019 besloten we om een jaar ‘braak te liggen’; een jaar geen publieke onderzoek- en uitwisselingsactiviteiten, maar inkeer en rust, zodat er bezinktijd zou zijn na zeven volle jaren. Het onderwerp atmosfeer kozen we als inspiratie voor deze tussentijd. We zouden elkaar doorheen het jaar treffen op specifieke plaatsen die de gedachten over atmosfeer zouden voeden. Scenografie als vakgebied met expertise als het aankomt op het creëren van atmosfeer, toch?

De dag voordat de eerste lockdown begon maakten we nog een gilde-wandeling door de stegen en kelders van Utrecht en vroegen ons af wat atmosfeer dan eigenlijk is en waardoor die bepaald wordt. Corona heeft, net als elders, onze plannen ingrijpend gewijzigd en voor een heel aantal van onze redactieleden bovendien tot nieuwe wegen geleid, lees daar verderop meer over. Nu pakken we de draden op. Platform-Scenography is een platform waarop verschillende onderzoeks-activiteiten rondom scenografie geïnitieerd en gedeeld worden, zodat het vakgebied zichtbaar is en de eigen taal en reflectie beter wordt. Wil jij je onderzoek of activiteiten delen? Neem dan contact op met Anne Karin ten Bosch via contact@platform-scenography.nl De sit wordt in de komende tijd vernieuwd en via deze nieuwsbrief delen we graag de activiteiten van anderen waarvan we denken dat het interessant kan zijn voor onze lezers.

Leave a Reply