Skip to main content
Sculptuur van 3 paarden (Triga), Nationale Theater, Praag. De beste expositie van de PQ wordt beloond met de Golden Triga trofee.

In 2015 organiseerde P-S de Nederlandse inzending en won een van de hoofdprijzen. Inmiddels zijn we officieel gevraagd door het Tsjechische ministerie om ook voor 2019 als curator voor Nederland op te treden. We zijn nu in gesprek met verschillende fondsen en partijen en streven ernaar om in november 2017 met een open call voor de Nederlandse inzending te komen, waar scenografen, makers en andere ontwerpers op kunnen reageren. Nieuwsgierig naar de Open Call voor de Nederlandse inzending? Houd onze nieuwsbrieven en FB pagina in de gaten!

Naast de call voor de Nederlandse inzending zijn er nog veel open calls,  waarvoor je als individuele ontwerper, architect, of  gezelschap een plan kunt indienen om mee te dingen naar een plaats op dit belangwekkende podium. Afgelopen juni maakte Marketa Fantova, de nieuwe artistieke leider van de PQ haar plannen bekend voor 2019. Zo op het eerste gezicht biedt de komende editie meer ruimte voor de hardcore scenografie. De komende editie wil het verleden aan de toekomst koppelen en generaties verbinden en richt zich nadrukkelijk ook op ‘young professionals’ naast gevestigde en ook gelauwerde ontwerpers. Voor meer info over die calls klik hier.

Leave a Reply