Skip to main content

State of Shelter

Wat als de wereld een theater is geworden, maar jij moet noodgedwongen onzichtbaar blijven? Hoe ziet de realiteit van de illegale vluchteling en de onjuist gedocumenteerde eruit? En durven wij die realiteit onder ogen te zien? In deze Reality Check zoomen we in op de scenografie van het schuilen en het wegkijken. We bekijken de stad door de ogen van een illegale stadsgenoot.

WerkTank

Op vrijdag 16 januari kan je (kosteloos) meedoen aan de WerkTank, een openbare werkplaats waar we hardop schetsend en pratend samen scenario’s voor dit schuilen ontwerpen. Een goede gelegenheid om collega’s te ontmoeten. De resultaten van deze werkplaats worden tijdens de themaweek in Frascati getoond.
De WerkTank duurt van 9.30-14.00 uur, of tot uiterlijk 18.30, als we van geen ophouden weten.
Verzamelen om 9.30 uur in Studio 1, Frascati 4 aan de Nes 71, Amsterdam.

Workshop Collective Mapping

Een aantal ontwerpers kan op 16 januari dag bovendien (eveneens kosteloos) deelnemen aan een workshop Collective Mapping, onder leiding van ruimtelijk ontwerper Naomi Bueno de Mesquita. Tijdens deze workshop wandel je samen met een gids, die zonder juiste papieren in Amsterdam werkt en woont, door de stad. Samen breng je met behulp van je mobiele telefoon en een voice recorder schuilpraktijken in beeld. De wandeling wordt real-time in een digitale kaart verwerkt.
De workshop duurt van 9.30-14.00 uur. Bij voldoende belangstelling wordt ’s middags weer een workshop gegeven.
Verzamelen om 9.30 uur in Studio 1, Frascati 4 aan de Nes 71, Amsterdam.

Reality Check #1 het gesprek

De uitkomsten van de WerkTank en de workshop maken deel uit van een gespreksavond op dinsdagavond 20 januari. We gaan dan met verschillende gasten in gesprek over het radicale scenario van onzichtbaarheid. Na dit gesprek presenteren we ook het plan voor de PQ en laten je weten hoe je mee kunt doen.
Kaarten zijn te reserveren via de site van Frascati. Deelnemers aan de workshop en/of de WerkTank hebben gratis toegang.
Aanvangstijd: 20.30 uur
Locatie: Frascati 2, Nes 71 te Amsterdam
Toegang: 5 euro, als je niet meedeed op 16 januari

Leave a Reply