Skip to main content

Op 26 en 27 januari staat het Het Huis twee dagen lang in het teken van de scenografie. Studenten en professionals uit Denemarken, Letland, Servië, Tsjechië, Noorwegen en Nederland komen bij elkaar om samen te maken, te bouwen, te praten en te kijken. De jongste generatie scenografen laat zien wat zij in huis hebben. Daarnaast zijn er ontmoetingen met kunstenaars en curatoren die zich op het snijvlak van theater en beeldende kunst begeven. Het Platform zet haar onderzoek naar ‘Between Realities’ voort en is op 27 januari aanwezig met een live action research programma. Dat doen we op de Amsterdamse Straatweg.

We stellen de Amsterdamsestraatweg voor als een groot gebouw. De straat zelf vormt het hart van deze ogenschijnlijk oneindig lange corridor met aan weerszijden deuren die naar nog ongekende ruimtes leiden. Geen van deze deuren staan wagenwijd open, zelfs al lijken sommige (winkel)deuren iets anders te zeggen. Hoe nemen we drempels waar? Hoe reageren we op (on)bedoeld design en is het toegestaan om naar binnen te gaan.

Het Platform onderzoekt deze overgangen tussen verschillende werelden door middel van live action research. Dit concept werd voor het eerst ontwikkeld voor de Nederlandse inzending voor de PQ2015 en verder getest in Den Haag (Stroom / Culture of Control). Het Platform zet de ontdekkingstocht nu voort tijdens SharedSpace met een scenografische analyse van porositeit, penetratie, ondoorzichtigheid, toegankelijkheid, toegang en doorgang.

SharedSpace is een samenspel tussen Het Huis Utrecht, de Master Scenografie van de HKU en het Platform-Scenography. Het evenement is onderdeel van SharedSpace 2013-2016, een project in samenwerking met de Praagse Quadriennale. Met steun van het Cultuurprogramma van de Europese Unie.

De voertaal van de bijeenkomst is Engels. Voor het evenement is nog een beperkt aantal reserveringen beschikbaar.

Voor meer informatie: contact@platform-scenography.nl
Reserveren: info@hethuisutrecht.nl o.v.v. SharedSpace 27 januari

Leave a Reply